Describe a Goal That You Hope to Achieve In the Future

Describe a goal that you hope to achieve in the future or Describe your goal in life

  • what the goal is
  • when you first began to have this goal
  • how you would achieve the first step of your goal
  • how easy or difficult you think it will be to reach this goal

Sample Answer of Describe a goal that you hope to achieve in the future or Describe your goal in life

Here, I would like to talk about a goal that I want to achieve. It is none other than I want to study in Canada. Apart from that, when I was a child that time my cousin came from Canada, and he explained everything about Canada. Such as the season of the Canada, healthcare facility, transportation facility and education system of Canada.

After that, I admired Canada, and I decided to atone day I will go to Canada for my higher education. After my graduation, I have started preparation for IELTS.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Moreover, I have joined coaching classes for study, which is located in Vadodara. I take all information about the visa process from the internet and visa consultancy. Then, I started preparation for IELTS, which contains four modules. Namely, listening, reading, writing and speaking. I find reading and writing modules are tough in preparation. I will clear this examination as soon as possible then I will apply for college. In addition, I will obtain admission to a respectable college, and then I will go to Canada.

Follow-ups Describe a goal that you hope to achieve in the future or Describe your goal in life.

Question 1) Should parents set goals for children?

Answer – Yes definitely, parents should set goals for their children because before 18 they are not mature enough to take their own decision and set goals. Moreover, they do have not enough knowledge about their goal. After the 18, they should set their own goal.

Question 2) What would you feel if you couldn’t achieve your goals?

Answer – If I do not achieve my goal in future, I will feel frustrate and nervous, but I will give my 100% for this goal achievement. I will try repeatedly and give my best effort for achievement.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 3) When do young children start to set goals for themselves?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – Young children start to set their goals for life after the age of 18 when they are mature enough and understand the responsibility of the work. Also, realising customs and traditions of the society then they able to set their own goal.

Question 4) Do Indian people usually set goals?

Answer – These, majority of Indians goals goal according to their profession. For instance, in the morning Vegetables, hawkers think about selling vegetables and set the goal of selling. Meanwhile, people in business think about their business growth and how to achieve more profit and set goals. So, as per my opinion, everyone set goals according to their work.

Question 5) Why do people set goals?

Answer – People set goals because they want to achieve something in their lives, earning a name and fame in society.

Question 6) Do people need to write down targets or memorize them?

Answer – As per my opinion, people should write their goals in the book because they easily analysed which goals they achieved and which goals are left. Therefore, at the end of the day, they think about their achievement.

Question 7) Do you think people should talk to others about

Answer – their goals? From my point of view, people should not ask about their personal goals to anyone. Such as, purchase a car at the age of 25 and about marriage related decisions. On the other hand, people should ask about their career goals to their friends and family members. For instance, study goals, so they encourage for study.

Question 8) What is more rewarding, working towards the goal of achieving it?

Answer – The most important thing is that journey of achievement because you learn many different things from experience and solve problems you face while achieving these goals. Moreover, you learn something new from the achievement, and you meet new friends who have similar goals.

Question 9) Do you think it’s important to have realistic goals?

Answer – Yes, definitely, it is important to have a realistic goal; for instance, some people think that playing International cricket at the age of 30 is not possible because it is the retirement age of cricket.

Question 10) Do young people and old individuals have different sorts of goals? What are they?

Answer – Yes, definitely, there is a huge difference between old people goals and adolescents goals. Young people make a long term goal. For instance, to achieve a higher position in the job and buy a car at the age of 28 or 27. On the other hand, older people make short term goals. Such related to health check-ups, planting trees. So they make their goal according to their age.

Question 11) Is it always necessary to have something to aspire to in the future?

Answer – As per my opinion, no, there is not all time to have something that inspires work or goal. For example, people just bring food for their family, which is the most important task in society.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Describe a Part of a City or a Town You Enjoy Spending Time in

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *