Describe an Interesting Neighbour You Like Most

Describe an interesting neighbour you like most

  • Who this person is,
  • How you know this person,
  • What this person likes to do,
  • Why do you think this neighbour is interesting?

Sample Answer of Describe an Interesting Neighbour You Like Most

I live in a small compound with a few other neighbours, but the most interesting of them is Francis; he is very friendly and handy, always happy and willing to help anyone out of any challenging situation at home. He is an electrical engineer, single in his mid-thirties but very mature and responsible.

I first met him when I moved in 2years, and he was very welcoming and hospitable; he even offered to help me clean up my new apartment and fix the lights and spoiled kitchen tap for me. This was something I knew I couldn’t handle.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

I was really excited because this was someone I had just met, and his niceness was overwhelming.

I find him quite fascinating because he is down to earth, outstanding and soft-spoken, he carries everyone along, for instance, When I was planning my birthday party last month he was not left out, as usual, Francis handled almost every aspect of the day, he made arrangements with the caterer in charge of food and drinks, I was completely blown away when the caterer informed me that he had already settled the bills for food and drinks, nobody had ever done that for me, and it meant a lot to me that a neighbour could actually go that length to make me happy. My other neighbour, Peace, later told me Francis does the same thing for everyone during their birthdays, except he is out of town.

Follow- ups of Describe an Interesting Neighbour You Like Most

Question 1:- Do you think neighbours’ are important?

Answer:- Absolutely yes, neighbours are very important. I share in the view that No man is an island. You may not be best friends with your neighbours, but you will definitely need them in case of emergencies.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 2:- What are the qualities of a good neighbour?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer:- A good neighbour should be kind, helpful, understanding, and accommodating.

Question 3:- Do most Indian people know their neighbours?

Answer:- Not really; I have a friend who lives in India. He is an introvert and rarely interacts with his neighbours, and he said most People in his compound do not even greet themselves, and it is very okay because they do not quarrel about it. If this works for them, then it is fine.

Question 4:- Now that most people watch a lot of TV’s, how do you think this has affected people’s relationships with their neighbours’?

Answer:- In almost every home you can find a TV, this is the 21st century and times are changing, people now prefer to be indoors, spend time with their family and watch TV programs and do not really make out time to interact with their neighbours except it is necessary. They will say it makes the compound peaceful, and unnecessary fracas and chaos can be avoided. This is true to some extent.

Question 5:- How should (or how can) modern people communicate with their neighbours?

Answer:- Modern people can communicate with their neighbours through phone calls, messages, chats, visits, depending on the nature of their personal relationships. In my compound, we have a WhatsApp group that helps us in communicating effectively, and all matters are handled properly there.

Question 6:- What are some of the qualities of a good community?

Answer:- A good community should be peaceful and neat, rules and regulations guiding their conduct should be followed by all, and defaulters should be penalized.

Question 7:- Do you think it’s important to teach children how to have good relations with neighbours?

Answer:- I think it is very important to teach children how to have good relations with neighbours, the Children’s attitude is an extension of how they are being trained at home, and everyone looks forward to this always. Self-control and discipline should be inculcated in them. Children should be taught how to be polite with neighbours and also how to share what they have with friends at home, and this will shape their social life in the future.

Question 8:- What is the best kind of neighbour for a child to have?

Answer:- A kind, generous, patient and understanding neighbour is the best any child can have. Parents should be involved and supervise their activities if necessary.

Question 9:- How do people of the neighbourhood become friends?

Answer:- People become friends by giving, sharing and helping other neighbours in times of difficulty. These are the things that made Francis and Peace my friends in my compound, and they are like my family.

Question 10:- What are some of the reasons why it’s not always easy to make new friends?

Answer:- Some people find it difficult to make new friends easily because of their nature; most introverts are always comfortable in their space and do not see the need to let anyone in. Some other people have had ugly experiences with past friends and do not trust people and their intentions easily, so they find it tiring getting to know people again and being friends with them.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also read: Describe an Ideal Job You Wanted to Do When You Were a Child

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *