Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Family & Housework IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How many people are there in your immediate family?

Answer:- There are four members in my family my father in law, and my mother in law me and my husband.

Question 2:- Whom do you get on best within your family?

Answer:- I have a good understanding of all the members of my family.

Question 3:- Do you have a large extended family?

Answer:- No, I have a nuclear family.

Question 4:- What do you do together with your family?

Answer:- I usually watch television and have dinner with my family. At the weekend we go shopping together.

Question 5:- Why is family important to you?

Answer:- Family is very important for me because it helps me handle difficult situations easily, and it is also the storehouse of motivation for me.

Question 6:- Do you do housework at home?

Answer:- Yes, at the weekend when I am free, I do household chores like washing clothes and preparing food for the family.

Question 7:- What kind of housework do you often do?

Answer:- I often do cleaning and dusting

Question 8:- Did you do housework when you were a child?

Answer:- Yes, I used to do the cleaning and dusting of my room.

Question 9:- Do you think that children should do housework?

Answer:- Definitely, children should be involved in household work so they can be independent and self-reliant in life.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also read: Family IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.