Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Hometown & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What is your country famous for?

Answer:- My city is famous for the variety of products like clothes, food products, accessories, etcetera.

Question 2. Where do you live in your country?

Answer:- I live in machhiwara, which is very approaching Ludhiana city.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. Is it an interesting place to live?

Answer:- Yes, obviously, it is popular for gurdwara, which is a holy place where can bow their head in front of Babaji.

Question 4. Are you planning to live there in the future?

Answer:- As I am doing graduation and in my city, there are no good opportunities for the job if I will get a job in some renowned company then definitely I will try to relocate.

Question 5. How is the weather today?

Answer:- It’s awesome. When I woke up early in the morning, there was a bit of chance of rain, but unfortunately, the sun appeared, and only the droplets of rain came at 2:30 pm.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. What’s your favourite kind of weather?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer:- I like the winter season because in this season I can spend a hefty amount of time with my family members.

Question 7. Is there any type of weather you really don’t like?

Answer:- Yes, I don’t like the summer season. Every time sweating is on our head, even on our entire body, which I really hate. I know it’s good for my health, but sometimes it’s really irritating me.

Question 8. What is the climate like in your country?

Answer:- Different people have a different perspectives. But according to me, the majority of them prefer to like the intermediate season means mild climatic conditions like it is never so hot or never so cold

Question 9. Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer:- Yes, of course, it alters our mood. In winter, they feel lethargy and drowsiness, while in summer, they feel hydrate and exasperation, but springs give us positive alleviation.

Question 10. Do people change in the summer?

Answer:- Yes, the summer season is always depressing the mood of the majority of masses because it triggers sweat all our the body, and people can easily short temper due to this.

Question 11. Does bad weather ever affect transport in your country?

Answer:- Yes, it’s an undeniable factor that affects many people in my country. This weather ruins our day. If I take an example like those who are working somewhere, then they can face hurdles at that time. But it might be for someone else’s, and it will be an indelible experience in life for those who go for excursions, picnics and all.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also read: Talk About a Time When You Enjoyed Your Visit to a Park or Garden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *