IELTS Speaking Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

Question 1:- What’s the best season of the whole year?

Answer- Obviously, winter is the best season rather than summer or the rainy season because, during winter, most of the recreational deeds are possible to enjoy with families and friends.

Question 2:- What do people normally do in that season?

Answer- During the entire season, people generally visit other cities to enjoy their vacation after such long waiting.

Question 3:- What’s the weather usually like in your country (or your hometown)?

Answer- India is a diverse country. Most of the states do have different climatic conditions. For instance, south India does have heavy rainfalls and moderate in the remaining seasons, whereas in north India, all three seasons are huge.

Question 4:- How is the weather here different from the weather in your home country?

Answer- As I said earlier, my nation does have varied climatic conditions and my hometown have a moderate climate, neither cool nor too hot.

Question 5:- What colours do you like?

Answer- I am fascinated by the pink colour like many other girls because it is more attractive than the remaining colours and white also because it resembles peace.

Question 6:- What’s the most popular colour in your country?

Answer- As per the Indian flag, most people do like white, green and orange because green resembles nature, and Indians give more priority to the environment and peace.

Question 7:- Do you like to wear dark or bright colours?

Answer- I like to wear light colours on sunny days and bright colours during the remaining season and also for the events.

Question 8:- What’s the difference between men’s and women’s preferences for colours?

Answer- Men usually prefer dark bright colours whereas women prefer light colours, but there is no disparity because most the people choose same colours irrespective of gender.

Question 9:- Do colours affect your mood?

Answer- Definitely not because mood swings are different, and it does not relate to the colour that we are wearing.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.