Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown & Weather

11 views 3:42 pm 0 Comments May 30, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Hometown & Weather

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown & Weather. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown & Weather

Question 1:- What is your country famous for?

Answer – Well, my country is famous for many things, including the largest democracy in the world and the highest number of languages, the most significant post bank and travel destinations.

Question 2:- Where do you live in your country?

Answer – I live in Firozpur city, which is located in the northern state of Punjab.

Question 3:- Is it an exciting place to live?

Answer – Yes, I think it’s an exciting place to live because of all the basic amenities available.

Question 4:- Are you planning to live there in the future?

Answer – Yes, I plan to live there for a long time, but for a short time, I want to go abroad to fulfil my higher education.

Question 5:- How is the weather today?

Answer – Today the weather is immaculate and windy, and the sun looks very shining.

Question 6:- What’s your favourite kind of weather?

Answer – All weather is my favourite, but I have to select one; the monsoon season is my favourite because I love to take a bath on rainy days to recall my childhood days.

Question 7:- Is there any type of weather you don’t like?

Answer – Foggy weather, which I wouldn’t say I like because these days it’s very tough to see vehicles on the road during driving and also challenging to see Individuals.

Question 8:- What is the climate like in your country?

Answer – As I already told I like the monsoon climate in my country, because it’s not much hotter or cool.

Question 9:- Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer – No doubt, weather affects people life ultimately, if there is much fog, they face problems during travel; if there is too much hot weather, they have to drink a lot of things.

Question 10:- Do people change in the summer?

Answer – Summer Season significantly impacts their life; they have to drink more liquid to avoid dehydration problems.

Question 11:- Does bad weather ever affect transport in your country?

Answer – Yes, due to lousy weather, people often have to change their plans, and sometimes bad weather delays their journey when they travel via aeroplane.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *