Describe an App you know. Speaking Cue Card

Describe an App you know

  • What the app is,
  • How does the app use for,
  • How did you know this app,
  • Why do you use this app

Sample Answer of Describe an App you know

Mobile phones have made our lives much easier. There is a various app which helps us to do our work easily. One such app is quora. It helps me to be a part of a well-educated and well-aware community. This app is useful for searching for information and asking people’s views regarding anything which one wants to ask.

We can leave our questions there on the wall, and people from all around the world give their opinion regarding the questions. Even people can upvote each other’s answers. People can also follow each other all this is viable on their profiles. I came to know about this app from one of my friends. She has already her account on quora.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

I use this app to be well aware of what is happening around the world and to enhance my critical thinking.

Follow-ups of Describe an App you know

Question 1:- Which phone app is the most popular in your country?

Answer:- In India, Tiktok was quite popular, now this app has been banned in India, and now new app name moj has taken its place. People can make videos on this app, and other people can watch them.

Question 2:- Do you think the parents should limit the time their children spend on the phone?

Answer:- Definitely, the parent should have full control over how much time their children spend on mobile phones because it will help children to focus on other important work and even blue light of mob phones is not good for children’s eyesight.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 3:- Do you think people depend on phone apps too much?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer:- Undoubtedly people overspend their time on mobile phones as they do various activities on mob hone only such as shopping, paying bills, texting with friends and online banking. Even during the corona pandemic, our lives just revolved around the mob phone only.

Question 4:- Do you think some apps will help people to study?

Answer:- Yes, some apps such as zoom and google meet help children to attend online classes and even share notes with friends and even write their examinations.

Question 5:- What kinds of apps do you have on your phone?

Answer:- I have various apps such as pin the rest, healthy me, Udemy, google meet and Whatsapp on my mob phone.

Question 6:- What are the drawbacks of having too many apps on your phone?

Answer:- We have various apps on mob phones that result in a fast loss of mob battery and internet packs. Even unwanted notifications distract us from focusing on important things.

Question 7:- How much time do you spend on these Apps?

Answer:- I usually spend an hour before sleeping on these apps. I got addicted to them, and I can not sleep until I have a look at these apps.

Question 8:- Do you like to look for new Apps or just keep using the old ones?

Answer:- I prefer to use old apps only because I get irritated when I have to use a new modified version of an app.

Question 9:- Do you use free APPs or the ones that you need to pay for?

Answer:- I usually use the app, which is freely available on the play store. Because these apps suits fulfil my purpose and I realise the need to buy the paid apps.

Also read: Describe a Time When You’re Waiting for Something Special That Would Happen

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *