Describe an Interesting Conversation You Had with Your Friend: Recent Speaking Cue Card

Describe an interesting conversation you had with your friend; You should say:

  • Who did you speak with?
  • Where were you?
  • What was the discussion about?
  • And explain why you think it was interesting.

Sample Answer of Describe an Interesting Conversation You Had with Your Friend

Well, I think every conversation with friends is interesting because with friends you can be yourself and you don’t have to change they accept you for what you are. But I remember one recent conversation with my friend dr final and dr Sonali was fascinating, so we gathered at dr Final place for a night out last weekend. First, we had our dinner, and then we played some card games and then we sat n started talking and during the talk we all realised that all of us were working hard on our careers. Still, all of us are ignoring exercise daily, so we decided to make a plan to exercise daily. We discussed whether we should join the gym or whether we should start on our own, but ultimately we came to the conclusion that we should join the gym, and after that, we joined a gym together. I am glad that now we regularly exercise and focus on our health.

Follow ups  Questions Describe an Interesting Conversation You Had with Your Friend

Question 1:- How do friends communicate with each other?

Answer:- Well, when in college, people usually call directly to their friends to communicate, but as you grow, I think most people prefer to message before calling because of busy work schedules. Also, everyone is now on social media, so everyone connected with their friends through Facebook or Instagram.

Question 2:- Why is body language important?

Answer:- Body language is a non-verbal form of communication. It includes posture, gesture, facial expressions etc. It is important because by observing body language, you may come to know whether the person is really interested or not .in a job interview, your body language wins half of the game. If you are confident about what you are saying, your chances of getting selected increase.

Question 3:- What’s the difference between having a conversation with a man and having a conversation with a woman?

Answer:- I think men talk about more evidence-based things and women are more inclined towards emotional things. I think men can talk more straightforwardly with anyone, while women tend to be shy and take more time to get comfortable talking to someone new.

Question 4:- Do you think women like to chat more than men?

Answer:- Not necessary, I think both men and women chat equally, provided they are in the company they like the most but ya in the case when a man is not interested, they prefer to stay quiet. Still, I guess women find most of the topics engaging and can chat on any topic for hours.

Question 5:- When men chat with other men, do they usually talk about the same things women do when chatting with other women?

Answer:- No, when men chat with men, they usually talk about sports or some adventures or politics, while women talk more about cooking, art, religious topics and fashion or beauty products.

Question 6:- What is the difference between chatting and gossiping?

Answer:- Chatting is about anything or place, or something you and the person you are speaking with likes. It is more kind of a general talk, but gossiping is like discussing someone’s private life or personal business who is not present at that time, like back bitching in simple words.

Question 7:- Who do you prefer chatting with – your parents or your friends?

Answer:- I do prefer chatting with both when I have to take some severe decision regarding my career or life. I speak with my parents and take their advice. But I do it with friends when I have something related to work or something that I can’t discuss easily with my parents.

Question 8:- Do most people have just a small number of friends or many friends?

Answer:- Well, that depends on an individual person’s personality. Some people are extroverted and more talkative. They make friends with everyone, and while others are introverted, they like their circle small. I think I m an introvert. I like few but real friends.

Question 9:- How do most people make new friends in your country?

Answer:-Most people make friends in school or college or at parties or gym, but ya nowadays, people also make friends online; But I think it is a bit risky because you don’t know how that person is in real life so I think we should be careful while making friends online.

Question 10:- What qualities do you think a good friend should have?

Answer:- They must be caring and selfless. They should be funny also so that they can make you laugh even when you don’t want to. I think you don’t need some common things to become friends with someone. You just need to be more understanding and honest.

Question 11:- Are there any disadvantages of face-to-face conversation?

Answer:-Usually, I think face-to-face conversations are more interesting only disadvantage is when you are in anger at that time face to face conversation may end up in a physical fight or something not good, so I believe if you find that conversation is going on the wrong direction, you must walk away on time.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.