IELTS Speaking Part 1 ( Major & Sports ) Questions With Answer

IELTS Speaking Part 1 ( Major & Sports ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Part 1 ( Major & Sports ) Questions With Answer

Question 1:- Do you work or study?

Answer- Well, I am a student right now. I have recently completed my three-year diploma in Marine Engineering, and graduation is running now.

Question 2:- What is the most difficult part of studying that subject?

Answer- The most difficult part of the study is organic chemistry because I don’t like chemistry, and I can’t remember all the organic formulas of chemistry, so that’s why this is my most difficult part of the study.

Question 3:- Do you plan to use the subject you are studying in the future?

Answer- Yes, of course, as a Marine Engineer, I have worked in the engineering department and my future work in this field as well.

Question 4:- Do you play any sports?

Answer- I love to play cricket with my friends in my leisure time. Sometimes I want to play indoor activities like badminton.

Question 5:- Do you watch sports on TV?

Answer- Yes, definitely, I watched numerous types of sports on TV. Especially cricket recently I saw all 20-20 matches of cricket on TV with my family, and I enjoyed it a lot.

Question 6:- What is the most popular sport in your country?

Answer- Well in my country most people choose walking, running and another kind of activities like yoga and exercise as well as the gym to stay fit in their life.

Question 7:- How do people in your country stay fit?

Answer- Yes children can play games because in my city there are lots of sports schools recently opened for children like swimming, badminton, cricket as well as hockey, so it is more convenient for children.

Question 8:- Is it important for children to play sports?

Answer- The most popular sport in my country is cricket it is a very famous and favourable game for everyone every year. People enjoy a lot when they watch 20-20 crickets as well as 50-50 matches.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.