IELTS Speaking Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

IELTS Speaking Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

Question 1:- Where are you living now?

Answer- Currently, I am living in Amritsar, which is known as the Holy city of Punjab state.

Question 2:- Do you like the area that you live in?

Answer- Yes, I love the area where I am living now because I am very familiar with my area and I love to live here.

Question 3:- What do you like most about where you live?

Answer- Mostly, I love my area because it is located in a suburb of Amritsar. It’s facilitated with so many facilities like hospitals and schools, local markets and shops and also the park and yoga Institutions are recently opened in my area, so it is a very peaceful place to do some activities and maintain our health.

Question 4:- What is the neighbourhood like where you live?

Answer- Yes, I do like the neighbourhood where I am living currently because our colony is very well maintained and built in a planned manner. I have been living there since my birth, and I am so much familiar with every NOOK and corner of my Colony. I like my neighbourhood because the people here you are living are very friendly and helpful to each other.

Question 5:- What can be improved in the area where you live?

Answer- I think the area needs a lot of improvements, but especially security is the must and prior requirement of our society. And secondly, the parks should be maintained from time to time, and the government should install exercise equipment.

Question 6:- Do you know any famous people in the area that you live in?

Answer- Yes, in our society there are many people who are very famous, like doctors and retired Army officers. Retired Major Surjit Singh is the most famous personality in our area.

Question 7:- Do you intend to stay in this area in the future?

Answer- No, in future, I want to live in Canada, but I don’t want to be cut off from my roots where I grew up. I love this place.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.