IELTS Speaking Test Part 1 ( Transport & Indoor Activities ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Transport & Indoor Activities ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Transport & Indoor Activities ) Questions With Answer.

Question 1:- Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer- I prefer private transport because of its convenience. I don’t have to squeeze myself. I remember sometimes ago when I used public transport and sat beside a mechanic workman putting on his apron. I was never comfortable on that journey. And when I alighted the vehicle, I found out that I had stains of grease on my clothes.

Question 2:- What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer- My people mostly use cars as their means of transportation. Even though there are other notable means like a motorbike, which is mostly in the villages and airlines, which are very expensive and cannot be afforded by many.

Question 3:- Is it easy to catch a bus in your country?

Answer- Yes! Catching up a bus is like a piece of cake.

Question 4:- Is driving to work popular in your country?

Answer- Yes, many people use a private vehicle to their workplace. Some people who reside in the suburbs and even in the city centres drive to work most times to bit traffic and also for comfort.

Question 5:- What do you think will become the most popular means of transportation in your country?

Answer- It’s foreseeable that in the near future, aircraft will be the most popular means of transportation. Yeah, because my country Nigeria is currently facing a lot of security challenges. Most especially the road commuters who are meted with these insecurities. Again, More people are investing in the aviation industry; therefore, it’s expected that the cost of aircraft will drop significantly.

Question 6:- Do you like indoor activities?

Answer- Yeah, I’m a big fan of indoor activities. I like a good number of them.

Question 7:- What indoor activities do you like?

Answer- I love playing a lot of indoor activities, preferably draft games. Yeah, while growing up, I used to be the champion, and everyone around knew that I was the best in the game. Even now, out of my busy schedule, I still create time to play the game once a week.

Question 8:- How much time do you spend indoors every week?

Answer- Well, I’m a very busy person, rarely do I have spare time but during the weekend, especially on Saturdays, I spend about 6hours with my family.

Question 9:- What types of indoor activities are popular in your country?

Answer- Well, there are varieties of indoor activities in my country: almost every family ludo games and draft games. Therefore I consider the two games popular in my country.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.