Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework

14 views 8:21 pm 0 Comments May 8, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Cooking and Housework

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Cooking and Housework

Question 1:- Do you like cooking?

Answer – Yes, I love cooking. I try different cuisines, and it’s like therapy for me.

Question 2:- Who usually does the cooking in your home?

Answer – My mom and I do cooking. I mostly do it on weekends because, on weekdays, my busy schedule doesn’t allow me to cook.

Question 3:- Do you do some cooking/help your family cook at home now?

Answer – Yes, on weekdays, I do small help such as kneading dough and chopping vegetables, and on weekends I make the whole menu.

Question 4:- Do you think your home is clean and tidy?

Answer – Yes, my mom hates clutter, so she maintains a clean house, and we help her with that.

Question 5:- Did you do some house cleaning when you were young?

Answer – Well, I used to keep my room clean when I was young, that’s it.

Question 6:- Do you have breakfast at home every day?

Answer – Yeah, breakfast is an important meal, and we have a healthy breakfast at home every day.

Question 7:- Do you want to learn how to cook well?

Answer – I learned basic cooking during covid 19 pandemic, but ya I m looking forward to learning baking more as I love cookies and cakes.

Question 8:- What housework do you like or dislike doing?

Answer – I hate arranging utensils back in their place after washing them, and I don’t particularly appreciate mopping.

Question 9:- Do you think that men and women should share housework?

Answer – Yes, household responsibilities should be shared in this era where women also work.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *