Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Reading

10 views 11:42 pm 0 Comments May 29, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Reading (1)

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Reading. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Reading

Question 1:- Do you like reading?

Answer – Yes, I am an avid reader and love to read different genera of books such as self-help books or biographies.

Question 2:- Do you read electronic books?

Answer – I was not used to electronic books until my post-graduation, but after doing it now, I can now easily read electronic books.

Question 3:- What kind of books do you like to read?

Answer – In the past, I used to read mostly academic books, but now I love to read self-help books.

Question 4:- What was your favourite book as a child?

Answer – I vividly remember my father bringing a comic book, champak, published monthly.

Question 5:- Have you lent books to others?

Answer – Well, I used to give it to my friends or juniors, but once I had a very bad experience, my junior lost my book, and I was very upset because I had highlighted every important point in it.

Question 6:- Have you borrowed books from others?

Answer – I borrowed books from my seniors during my undergraduate studies.

Question 7:- What is your favourite kind of book to read?

Answer – I love most books, but self-help books always fascinate me because I learn a lot of new things from them.

Question 8:- Do you often read newspapers?

Answer – I started reading newspapers when I entered college, I read them regularly, but if I don’t have enough time, I just go through the headlines.

Question 9:- Do you read professional books?

Answer – Yes, I’m a doctor by profession and advances in the medical field occur every day, so ya I read academic books.

Question 10:- What books did you read as a child?

Answer – I mostly read academic and comic books as a child.

Question 11:- Do you think it is essential to encourage children to read?

Answer – Yes, reading is vital to gain knowledge and helps us to expand our horizons. Moreover, it also improves vocabulary and grammar.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *