Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Name

6 views 3:42 pm 0 Comments May 29, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Name

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Name. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Name

Question 1. Who gave you your name?

Answer – My paternal aunt gave me my name, and it is common practice in India.

Question 2. Does your name have any particular (or, special) meaning?

Answer – Yes, Shreya means good fortune, beauty and excellence.

Question 3. Do you like your name?

Answer – Though my name is a bit common, I love it because it is small and has a good meaning too.

Question 4. In your country, do people feel that their names are very important?

Answer – Yes, although Shakespeare said that what is in the name, I think the best sound in any language for anyone is their name. People love when anyone addresses them by their name.

Question 5. Would you like to change your name?

Answer – No, as I already told you, I love my name; I never thought about changing it.

Question 6. Is it easy to change your name in your country?

Answer –Yes, one just visited a lawyer and then signed an affidavit to change the name.

Question 7. Who usually names babies in your country?

Answer – In India, mostly paternal aunts suggest names, but parents can also name their babies.

Question 8. Do you have any special traditions about naming children?

Answer – Yes, on the sixth day after birth, we have a small naming ceremony in which close relatives participate.

Question 9. What names are the most common in your hometown?

Answer – In my hometown, for females, Pooja, Mansi, and Riya are the most popular. Almost every class has two Riya and Neha; for males, jay, Karan and raj are the most common.

Question 10. Is your name common or unusual in your country?

Answer – My name is common in my country; in fact, Shreya Ghoshal is a famous Indian playback singer.

Question 11. Does your name have any special meaning?

Answer – yes, Shreya means achievement or progress.

Question 12. What kinds of names are popular in Vietnam?

Answer – Honestly, I do not have any idea about names in Vietnam, so I can’t comment on this.

Question 13. Are there many Vietnamese people who have the same name as you?

Answer – yes, many Indians have the same name as mine.

Question 14. Is there any tradition about naming babies?

Answer – yes, on the sixth day after birth, we have a small naming ceremony in which close relatives participate.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *