Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs. These are the IELTS Speaking Part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Sports Programs

Question 1: Do you like watching sports programs on TV?

Answer:- I love watching TV. My favourite show is Grey’s Anatomy, and it’s a fictional love story of medical residents and is easy to relate to me as I come from the same background. I remember I used to spend hours and hours watching the serial and also had a crush on one of its characters.

Question 2: What was your favorite sport when you were young?

Answer:- I used to love playing badminton back then. Although I still love it, I am no longer as good as before if you ask me to play now. I love this particular sport because even though it is indoors, it can also be played on the ground. It is lightweight, easy to carry to any picnic spot, and has very flexible playing rules.

Question 3: Did you do any sports when you were young?

Answer:- I remember I used to play in state-level tournaments for badminton, singles, and doubles. Out of 6 tournaments, I have won gold for two and silver for 1. What glorious days. I have also learned martial arts. And I am a black belt in karate.

Question 4: Do you like to watch live sports games? (Sports Programs)

Answer:- Oh, frankly speaking, I am not fond of watching live sports. Rather I love to be a part of it in some way or another. But, if it is India vs Pakistan in any match, I would not be the one to miss it. India vs Pakistan match is like a mini family function, and everybody enjoys it together, including me. I love that enthusiasm.

Question 5: What is the difference between watching sports events at home and the stadium?

Answer:- I must say it’s a huge difference. The ambiance of the stadium makes u go crazy. Those cheering voices, those teasings to opposite teams, can’t be explained in words. I had a chance to watch India India-Pakistan match that too in London. The excitement was at the next level, and it’s like watching the stadium as being a part of the story, whereas watching its telecast is just listening to someone else’s story.

Question 6: Whom do you like to watch live sports games with?

Answer:- I usually don’t like to watch live sports games, but if I have to watch them, then I would prefer to watch them with friends, family, coke, and pizza, and if my favored team wins, then the celebration has to end with Champaign.

Question 7: Do you like Sports?

Answer:- Well, frankly, not a great fond of it. However, we should be indulging in some form of sports as a recreational activity to keep up with physical fitness.

Question 8: Do most people in your country like sports?

Answer:- This is a funny question. Most of the people in my country like to watch others playing sports, but they don’t themselves don’t prefer to play.

Hello, I'm Manpreet Singh, and it's my pleasure to welcome you to IELTSdata.org. For over a decade, I have had the privilege of guiding thousands of students and professionals like you on their journey to achieve their desired scores in the IELTS exam. My passion for teaching and my dedication to the English language have been the driving forces behind our platform, and it's an honor to share this journey with you.

Leave a Comment