Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weekends

18 views 8:32 pm 0 Comments June 29, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Weekends (1)

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weekends. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weekends

Question 1:- What do you usually do in your spare time?

Answer – I do wrist in my spare time because all my weekdays are very busy, and my schedule is hectic due to my study purpose.

Question 2:- What do you usually do on the weekends?

Answer – On weekends, I spend some time with my family, go on outings to dinner, watch movies and sometimes meet my friends at the cafe.

Question 3:- Do you like to work on the weekends?

Answer – I don’t like to work on weekends because I like to rest on those days.

Question 4:- Do you feel that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer – Yes, in the past all days are the same for me, and I play all-time sweet friends, but nowadays, I am very busy with my studies so we can do our essentials for me.

Question 5:- What would your ideal weekend be like?

Answer – I like to go for outings with family and friends in the evening for delicious dinner and after-show night views.

Question 6:- Is it important to make the most out of your weekends?

Answer – I like to make my weekends different from other days to get rid of boredom.

Question 7:- Which is your favourite part of the weekend?

Answer – For me, Saturday night is most important because I watch movies late at night and then wake up late on Sunday.

Question 8:- Do you think your weekends are long enough?

Answer – No, in my opinion, my weekends are not as long as I wish because I like more holidays, like 3 to 4 days.

Question 9:- How important do you think it is to have free time at the weekends?

Answer – Free time on weekends is more essential because on another day we could not have time to spend on laser activity.

Question 10:- In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends?

Answer – Yes, in my nation, males and females do the same type of work on weekends, like shopping, watching movies spending time with family and many more.

Question 11:- Why do you think many people consider the weekend to be important?

Answer – Several individuals like it important because on other days they do lots of work and because of that reason, they need some relaxation time.

Question 12:- What are you going to do next weekend?

Answer – The next weekend I will go to a restaurant in the afternoon time with my friends, and after that, I will go to the movies.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *