Relatives & Daily Routine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers

Relatives & Daily Routine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Relatives & Daily Routine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1. Do you often visit your relatives?

Answer – Well, these days not at all since I’m living here in UAE. I have a very close relationship with my relatives, that although I’m many miles away from them, I make an effort to keep in touch with them.

Question 2. what do you do when visiting them?

Answer: Well, nothing, in particular, we usually just spend time talking to one another and updating each other about our lives. It’s always fun spending time with my relatives as they’re a bunch of vibrant people.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. Do you prefer to spend time with your relatives, or your friends?

Answer – I prefer to spend time with family. I always have quality time with my relatives. I can express my emotions with my family members without any barriers.

Question 4. Do you prefer visiting your relatives, or your friends

Answer – Undeniably, my relatives because they’re my family. You know blood is thicker than water. I can express myself more when I’m with them.

Question 5. Do you like to plan what you will do each day? (Why?/Why not?)

Answer – Yes, I like to plan what I do each day. if I do not intend, I tend to delay, and I start getting stressed

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Please describe your typical daily routine.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – I get up around 5.00’0 clock in the morning. Then I freshen up and prepare some food. Then I go to work. In the evening, I phone my mother and share the day’s happenings with her. Then surfing the internet and go through my social media accounts. Then I study for some time. We have dinner with my son and watch television together and go to bed at around 10.00.

Question 7. What’s your favorite time of the day? (Why? What do you do at that time?)

Answer – my favorite time of the day is evening time. I always spend spare time with my son and husband in the evening.

Question 8. Do you usually do the same things at the same time each day?

Answer – no, it’s not fixed. Working days almost have the same routine, but off days will change because weekends are my day, and I wake up late and do everything on my wish.

Question 9. How do you plan (organize) your study time?

Answer – I plan my study time very meticulously. Working days, I try to study2-3 hours, but I usually study 4-5 hours on weekends.

Question 10. Do you ever (or do you often) change these plans?

Answer – Yes, many times I have to change my plans. Sometimes there are guests in my home that time my timetable gets disturbed.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Wild Animals Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *