Taking Rest Speaking Part 1 Questions With Answers

Taking Rest Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Taking Rest Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1. How often do you take a rest?

Answer – Every 2 hours of work, I will take a 10 – 15 min break to relax my mind and body. Then only I can be focused on the upcoming work.

Question 2. Do you take a nap when you have a rest?

Answer – Yes, sometimes I will take a power nap if I am too tired at work. That gives me immense strength to improve my concentration and keeps me so fresh after that.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. How do you feel after taking a Nap?

Answer – I feel very active and fresh. Also, that nap helps me to work properly in work and be more focused on it.

Question 4. Do you like trees?

Answer – Yes, I like trees more. Personally, I like big trees and old aged trees, which is very few right now. Also, I prefer to sit under that and to spend some time with it.

Question 5. Would you like to live in a place that has lots of trees?

Answer – Yes, I would love to live in such a place in my whole life. Because hair comes through the trees will be so refreshing and cool. Also, I like to see some greeneries once I wake up in the morning.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Do you think places with trees attract more visitors than places with fewer trees?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – I would say yes because most people love to visit the spots with more trees and spend most of the time knowing the values of nature and keeping their minds calm and helps them know about the importance of trees.

Question 7. Do you like to go to a forest?

Answer – Obviously, I would like to visit a nearby forest in my city. Earlier I visited one of the forests which are in my native place. It was too good to spend my time there.

Question 8. Is there a forest near your hometown?

Answer – There were many in my hometown. But I visited the one which is nearby. It’s a yercaud forest. I had a chance to walk inside the forest and saw some of the wild animals as well.

Question 9. Where can one find trees or forests in your country?

Answer – In my country, there were many forests to visit. Many people prefer to do trek in it. Some of the famous forests are in Karnataka state, which is quite easier for beginners as well. And many countryside areas had many trees, including many medicinal values trees.

Question 10. Did you ever climb trees when you were a child?

Answer – Yes, but only half the tree. As I do not have the experiences to climb it. I tried once to do it. But I am not successful in it. If the tree has many branches, I could have climbed through it as it doesn’t have. I quit my try in half of the way and jumped from there.

Question 11. Have you ever planted a Tree?

Answer – Big yes. Since my childhood, my grandfather makes us plant the tree in his agriculture land. As we cultivate in the middle of the field, we tend to plant the trees at corners to give us shade in the future after our work in the farm field. Also, it will remind us of many of the happiest moments in that location.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Describe a place you visited that has been affected by pollution.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *