Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

15 views 9:00 am 0 Comments December 8, 2021
Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1)

Accommodation & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Let’s talk about your hometown. Where is your hometown?

Answer:- My hometown is Machhiwara, which is very approaching Ludhiana.

Question 2. What do you like about it?

Answer:- I liked a variety of things in my hometown as I am a resident of a village so here I can feel the fresh air as compared to cities. Moreover, there is a gurdwara in my hometown, which fascinated me a lot.

Question 3. What do you not like about it?

Answer:- I dislike various things in my hometown. Many roads have an amorphous shape which means irregular shape, so the chances of accidents are more and apart from this, many facilities are very less like job opportunities.

Question 4. How important is your hometown to you?

Answer:- My hometown is the best place where I can walk and breathe fresh air and moreover there is no pollution at all. I can visit the gurdwara at any time, which makes me feel at peace and refreshes my mind.

Question 5. Do you think you will continue to live in your hometown?

Answer:- This will depend upon the circumstances like there are no more facilities here. For instance, as I am doing my graduation, if I complete it, then definitely I will go for a job as I told earlier, job opportunities are less, so I have to relocate somewhere whenever I get the job in a different city.

Question 6. Let’s move on to talk about accommodation. Tell me about the kind of accommodation you live in?

Answer:- I always prefer to live in houses instead of apartments and all. So I love my house.

Question 7. Does the place you live in have many amenities?

Answer:- No, due to the lack of amenities in my hometown, people are going from one city to another in order to set their business.

Question 8. Is there anything you would like to change about the place you live in?

Answer:- Yes, there are many things I want to change in my hometown. First of all, if I become the chief minister, then definitely I will reconstruct all roads in my hometown in order to prevent accidents and all. Secondly, I will open various parks so that people can freely move to relieve their stress.

Question 9. Do you plan to live there for a long time?

Answer:- No, as I already mentioned above, I am doing my graduation; if I get a job in some other place, then I will definitely relocate from my hometown.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also read: As Transport and Accommodation Problems Are Increasing in Many Cities

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *