Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1. How often do you read?

Answer – Well, I read books whenever I am free. I read novels, plays and sometimes I like to read magazines. So it depends upon the availability of time.

Question 2. Do you have many books at home?

Answer – No, I don’t have many books at home, but I do like to visit the library. There I get plenty of books according to my taste, and sometimes I like to read online.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. Do Indian people do enough reading?

Answer – Well youngsters like reading more because they want to keep themselves updated with the current affair. So they like to read Filmfare in order to attain knowledge about famous celebrities, sports and I think oldsters like to read more newspapers than any other reading material.

Question 4 . What type of books do children read nowadays?

Answer – Well, children read storybooks as well as comics more nowadays. Instead of printing material, they like to read these kinds of stuff online.

Question 5 . Do you think children have lost interest in stories?

Answer – No, I don’t think, so children have lost their interest in stories. Instead, they like to hear stories from their grandparents as well, as they like to read stories online. They build their imagination and creativity by reading a lot.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Can storybooks be an ideal gift for children?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – Certainly, storybooks are the best gift for children; otherwise, they will spend more time on the internet to read stories. They can build their imagination and creativity by reading a lot. They come to know about vocabulary and different types of sentences when they read stories. So storybooks are best for them to enhance their knowledge about language.

Question 7. What can be done to encourage the habit of reading among children?

Answer – Children can be made interested in reading by making reading material interesting. They must be made that they need to read a bedtime story. When they read the story, they can enhance their knowledge about vocabulary as well as sentence structure more than any other means. They can take part in plays by playing the role of protagonists and antagonists. In this way, they can learn more about foreign languages.

Question 8. How does reading help a child?

Answer – Reading helps a child a lot in developing an understanding of a foreign language. Moreover, they build imagination, and it is a stress buster activity for them, and they feel relaxed.

Question 9. How much should a child read every day?

Answer – A child should read one story in a whole day. Either they can read newspaper or bedtime stories. Then, they can develop strong reading habits.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Describe an Incident where Someone Apologized to You

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *