Clothes IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Clothes IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Clothes IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What colour clothes do you like to wear?

Answer- Well, I like to wear attires of all the colours, but mostly I prefer bright colours because light colours don’t suit my personality and I don’t feel comfortable whenever I wear light colour clothes.

Question 2:- Do people in your country like to wear bright colours?

Answer- It is very hard to define the preference of all people for what colour they like. But yes I think that people like to wear bright colours in my country especially on special occasions like weddings because I always see everyone in bright colours at functions and marriages.

Question 3:- What are the differences between men’s and women’s preferences in colour?

Answer- According to my perspective, there is no gender preference as I see both boys and girls wearing almost all colours. However, one colour that is most preferred by girls is pink, and I think black is more common among boys.

Question 4:- What kind of clothes do you like to wear?

Answer- Well, I like to wear Punjabi suits because it defines my culture and tradition. Moreover, I feel comfortable while wearing my own traditional clothes.

Question 5:- What kind of clothes do you never wear?

Answer- Honestly speaking, I never wear short clothes because they are not allowed in my culture and my family. Moreover, it looks awkward if someone wears shorts in my region.

Question 6:- Do you wear the same style of clothes on the weekend and on the weekdays?

Answer- No, definitely not as I am a student and I have to wear a uniform on weekdays but on weekends I just wear t-shirts with trousers while staying at home that is more comfortable for me.

Question 7:- Do you wear the same clothes at school/work?

Answer- At school, I usually wear school uniforms, and it is very boring to wear the same uniform all day.

Question 8:- Did you have any special clothes when you were a child?

Answer- Yes, of course, I remember that there was an annual function in my school when I was in 2nd grade, and I took part in that. So, my mother made a beautiful lehnga for me to wear on that occasion which was very special for me because it was so attractive.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.