Describe a Person Who Contributes to Society

12 views 9:00 am 0 Comments March 13, 2022
Describe a Person Who Contributes to Society (2) (1)

Describe a person who contributes to society; You should say:

  • Who this person is?
  • How did you know him/her?
  • What type of work does he/she do?
  • And explain why you think he/she contributes to society?

Sample Answer of Describe a Person Who Contributes to Society

I believe that everyone should contribute to society by doing social work or anything else. Today I would like to talk about a person I know who makes a lot of contributions to society. Her name is Jasmin, and she is 23 years old. Jasmin is my neighbour, and I have known her since my childhood. She is a business owner, and she produces and sells cosmetic products. The prominent reason I think she contributes to society is she pays taxes. By paying tax, she is providing profit to the government, and the regime uses the profit for the development of the country, which results in the improvement of the living standards of the general public.

Follow-ups of Describe a Person Who Contributes to Society

Question 1:- Do people nowadays help others more than in the past?

Answer- I don’t think that a lot of people are helping each other as compared to the past. I think the main reason is advancement in technology as they spend the majority of their time on mobile phones or laptops instead of seeing the world.

Question 2:- What types of people (parents, teachers, friends, etc.) are best to influence young people’s behaviour?

Answer- Every single Individual who stays around children can influence their behaviour. So people should make sure that they put a good impression on children in order to improve their behaviour.

Question 3:- In what kind of professions do people help others more?

Answer- In the medical and educational field, people help others; for example, doctor treat their patients, and teachers educate their students as their social responsibility.

Question 4:- What are some of the ways people can help others in the community? Which is most important?

Answer- People can help others by providing funds to those who need them, or they can provide food for poor people.

Question 5:- Why do you think some people like to help other people?

Answer- Most individuals like to help others because they know how it feels to be helpless, and they want other people to. Feel happy so that they can overcome their problems with courage.

Question 6:- Some people say that people help others in the community more now than they did in the past. Do you agree or disagree? Why?

Answer- I totally disagree because there are fewer people who help needy people. As I have mentioned before, due to the advancement of technology, people are more focused on their smartphones and do not have exposure to the world, and they do not know what is going on in their surroundings.

Question 7:- What types of services, such as libraries or health centres, are available to the people who live in your area? Do you think there are enough of them?

Answer- There are some services available like health centres are available in my locality, but there are no libraries in my nearby area, and the municipal corporation should consider building a library for the youth.

Question 8:- Which groups of people generally need the most support in a community? Why?

Answer- I don’t think that there is any particular kind of group that needs help. I think that every Individual have different needs and desire and they should be helped according to them.

Question 9:- who do you think should pay for the services that are available to the people in a community? Should it be the government or individual people?

Answer- I think that most of the services should be paid by individuals because people earn sufficient money to fulfil their basic needs; however, if there is any person who is underprivileged and who is not able to pay for any services, then the government can provide funds for it.

Question 10:- What type of people influence the young in your country?

Answer- I think parents, teachers and friends influence the youngsters of my country because these are the people who spend most of their time with them.

Question 11:- Why it is important to have role models in our life?

Answer- I think that a role model can help us to encourage ourselves to achieve our goals; for example, if a person wants to be a scientist, they can think on Abdul kalam and encourage themselves like if Abdul kalam can achieve their desires, they can also attain them.

Question 12:- Do you think the education system in your country influences young people’s behaviour?

Answer- I think that the educational system affect the behaviour of individuals because the burden of studying different subjects and new concepts can change the perspective of seeing the world.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *