Describe Something that Your Country Exports

10 views 11:41 pm 0 Comments May 27, 2023
Describe Something that Your Country Exports

Describe a product from your Area ( such as food or handcraft) or Something your country exports.

  • What is the product?
  • What is it used for?
  • How is it made?
  • And explain why your Area produces this thing.

Sample Answer of Describe Something that Your Country Exports

My country, India, exports several items to different countries as they help grow our economy. Spices, sea fish, or coir products are significant products shipped from India. Here I would like to talk about a product that significantly contributes to India from my place: tea exporting. I think that the tea we ship to more than 20 countries .

The tea is mainly for drinking, produced in the hill track and low Areas of the southern part of our country, where we have a large number of farmers working on it. The weather, rain, and land required for good tea production are available in this part of the country, and we have many industries to collect and produce the finest tea.

Hill areas are perfect for farming tea, so everyone is trying to make this product. But this is the most significant income in India.

Part 3 Questions Describe Something that Your Country Exports

Question 1:- Why is it that people use imported products?

Answer – Because some products are unavailable in their country, they should approach another country that makes the product. moreover, consumers prefer foreign products for quality, reliability, reputation, and appearance.

Question 2:- Do different areas have their very own products that are popular?

Answer –Yes, I think so because India is a diverse country, so the culture is different from one place to another. So they have their products that are famous and related to their culture. For example Kerala, we have kathakali products in the northern place they have spicy foods like Amritsari, chole kulche etc.

Question 3:- What food is a favourite around the world?

Answer –Surveys illustrate that pizza and pasta are the favourite food worldwide. I think it is an amusing question because everywhere is different.

Question 4 :- The question everywhere 4:- Why do people residing in various areas like different food?

Answer –Because each state of India is known for its speciality, it depends on its culture or belief, so I think that it is the reason for people residing in various areas like food that different.

Question 5:- What are some of the top food products (“foods”) that your country produces?

Answer –In India, in the northern parts, they eat mostly dal products that are too spicy, but in the southern regions, they eat rice and dosa or idli for their breakfast. I think we are also using chicken and fish items.

Question 6:- What are some food products that come from different parts of your country?

Answer –Usually, animal products come from different parts of the country in line with some agro foods. The dairy farms and animal food industries are located in another part of the country, and the food is sent to the cities after having a perfect process.

Question 7:- What widely consumed food products are mainly imported into your country?

Answer –Well, India is not a self-sufficient country in food and requires importing foods from other countries. The primary essential items in India are sugar candies and dried fruits or vegetables.

Question 8:- Do you think it’s essential that a country is self-sufficient in food?

Answer –I think a country can’t be self-sufficient in food production. But it is essential because when a government starts importing foods from other countries, the price of the imported goods is lower naturally. So if we are self-sufficient, we can reduce the cost of the product.

Question 9:- Do you think the globalization of industry and commerce is good?

Answer –Yes, I think it is a good thing because the globalization of industry and commerce helps to improve the economic development of the country as well as industry.

Question 10:- Do you think every country should make everything it needs or should it import some things?

Answer –I think it is impossible to make all products in a country because the resource may not be available, or the place is not suitable to produce, so it is a fact that we should import some kinds of products that are not made in our country.

Question 11:- What are the disadvantages of a country producing everything it needs?

Answer –Well, in this case, it negatively impacts the overall economy. I think when a country is self-reliant as a result, the relationship with other countries will be reduced. Besides, the product inside the country will be cheaper; the currency rate may also fall, leading to an economic disorder in the country.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *