Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown

10 views 8:41 pm 0 Comments May 27, 2023
Describe Something that Your Country Exports

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Hometown

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer – Yes, my hometown is sultan battery, a small town in Wayanad district, Kerala, and we have the most facilities and I love my town.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer – I think recently my town has changed a lot. Because the authorities introduce new lows to keep our town clean and several buildings like mall shopping complex are introduced.

Question 3:- Is there any way your hometown could be improved?

Answer – My hometown is better, but we have only a bus route for transportation, so I think that if we have trained, it’s more convenient. And also, a shortage of medical equipment leads to some people’s death, so I think we have proper medical equipment for checking rare diseases.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer – We have only road services, but all over the state, we have bus routes. It is our central transport system.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer – Well, most people depend on farming or animal husbandry for their livelihood. Moreover, some people have professional jobs like doctors, engineers etc. I think different kinds of jobs are available in my place.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer – Yes, I have many friends. Because I am very social, my best friends are few. I share my matters only with my best friends.

Question 7:- Who is your best friend, and why?

Answer – My best friend is, who is my classmate. Five the standard to today, she is my best. Because she is very kind and talkative, her attitude towards meares so kind; I like this type of person. That is why she is my best friend.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer – I would rather be friends with someone like me who only care about the good vibes and minding their own business while trying to inspire others to be better versions of themselves, so yes, I would love to be friends with someone like me.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer – People who make friends quickly are usually communicative and confident. I can make friends easily with these types of people.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

Answer – Friends and family are essential, but I think family is more important than friends can turn out to be fair-weather friends, but family is always with you in both good and bad times.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *