IELTS Speaking Part 1 ( Forest/trees ) Questions With Answer

IELTS Speaking Part 1 ( Forest/trees ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Part 1 ( Forest/trees ) Questions With Answer

Question 1:- Do you like trees?

Answer- Yes, obviously I like trees very much. Basically, I love the greenery and animals as well. Another thing is that trees are very beneficial to us as it helps to reduce global warming and also help to stop prevent desertification.

Question 2:- Are there any important trees in your country?

Answer- Yes, there are many trees which are part of many cultures that are very useful as well. Such babul tree. This is a very strong tree and is used to clean the teeth by the mean of their branches. Also, India is calculated as farmland, so trees play a vital role in my country’s growth.

Question 3:- When was the last time you went to a forest?

Answer- To be honest, I hadn’t visited any forest till now. But usually, I watch a forest on the various tv channels. Such as discovery and geography etc.

Question 4:- Would you like to go to the forest if you are free?

Answer- Yes, of course, I like nature, and also I am an animal lover too if any time got the chance definitely like to go forest.

Question 5:- Do you like to go to a forest?

Answer- Yes, as I told you earlier. I like greenery. Therefore, I like to go forest.

Question 6:- Is there a forest near your hometown?

Actually NO, My town is located in the eastern part of the country and by bad luck, there is no forest or national park here.

Question 7:- Would you like to live in a place that has a lot of trees?

Answer- Yes. I like to live with the trees. As we talked about earlier, trees are very beneficial to us, and if I get the chance to be with a lot of many trees, then definitely I choose them.

Question 8:- Where can one find trees or forests in your country?

Answer- Well, my country has a lot of forests you can find. But I want to prefer particularly southern portion because there is a higher rate of precipitation; hence it is greener than the other part.

Question 9:- Did you ever climb trees when you were a child?

Answer- Yes, many times. In my childhood, there were various games we played which included tree climbing. I still remember one game in which we have to climb on any tree before we capture by the eyes of the person who are finding us.

Question 10:- Do you think we need to protect trees?

Answer- Yes, we need to protect trees as we all know that global temperature has been increasing drastically over the past few years. To resolve this problem, we need to protect it.

Question 11:- Do you think places with trees attract more visitors than places with few trees?

Answer- It depends on the type of visiting the place and also it depends on the nature of visitors.

Question 12:- Have you ever planted a tree?

Answer- Yes, I prefer to plant trees on my birth date. Still, now I have almost grown about 20 trees in my life.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.