Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you think museums are important?

Answer- Absolutely, in terms of the educational aspect, students visiting museums can learn more about art, history and science. From an economic perspective, the money flow from international tourists paying a visit to museums is considerable and contributes to the growth of the local economy. Therefore, the role of those places is indispensable in the community.

Question 2:- Are there many museums in your hometown?

Answer- Unfortunately, my hometown is a small and rural province, which is still pristine and surrounded by fields and trees. So if I want to visit the museum, the bus is the only means of transportation for me to reach this location.

Question 3:- Do you like to visit museums?

Answer- No, honestly speaking, I am a real sucker for artistic kinds of stuff since I can put my insight into the history and my ancestors. Especially, I am really keen on military history, which could help me get an understanding of my ancestors’ fight against the invaders.

Question 4:- How often do you go to museums?

Answer- No, honestly speaking, due to a hectic schedule, hardly do I have a chance to drop a visit to museums. Also, I am quite easy to get bored; therefore, I rarely spend time in these places

Question 5:- When was the last time you visited a museum?

Answer- Well, to the best of my knowledge, I suppose that was two years ago before the outbreak of covid 19. I went to a private museum of a well-known artist, and his artworks were extremely amazing, which almost made my jaws drop.

Question 6:- Did you visit museums when you were a child?

Answer- Unfortunately, I lived in my hometown during my childhood, where museums could be hardly found. Therefore, I had no chance to pay a visit to historic sites.

Question 7:- Why is it boring for children to go to museums?

Answer- I guess the reason why many children dislike museums is they are old-fashioned and quite strict. In a traditional museum, visitors just look at exhibits but are not allowed to touch or play with them. For children normally want to interact more with their surroundings, so museums can be frustrating or boring for them.

Question 8:- How can we make museums interesting for children?

Answer- I suppose we should create recreational activities related to historic sites. Also, competitions related to the museum should be established with rewards to encourage the younger generation to conduct research on history more.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.