Transportation (Public/private) Ielts Speaking Part 1 Questions With Answers

Transportation (public/private) IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transportation (Public/private) IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1. What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer – The most popular means of transportation in my hometown is the bus. My hometown is on the national highway, and there is a bus service to different places every two minutes.

Question 2. How often do you take buses?

Answer – I take the bus pretty often, in fact, three or four times a week as I had to travel almost daily.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. Can you compare the advantages of planes and trains?

Answer – Trains are cheaper than planes, but planes are much faster than trains. In trains, you can take as much luggage as you want to, but there is a restriction on planes. Railway stations are there in almost all towns and cities, whereas airports are in only a few places.

Question 4. Is driving to work popular in your country?

Answer – Yes, driving to work is popular in big cities and places where transport facilities are not so good.

Question 5. Do you think people will drive more in the future?

Answer – It is difficult to say about the future, but at the rate of traffic congestion on the road, I think people will use public transport more.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Would you ride bikes to work in the future?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – No, I don’t think I would ride bikes to work, as I think they are not very safe.

Question 7. What will become the most popular means of transportation in India?

Answer – I think road transportation will remain the most popular means in the future.

Question 8. Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer – I prefer private transportation for short distances and public transport for long distances.

Question 9. How did you come here(get here) today?

Answer – I came here by bus as it is convenient for me to travel.

Question 10. Why did you choose that form of transport?

Answer – I chose it because I think it is very convenient and comfortable.

Question 11. What form of transport do you usually use?

Answer – I usually prefer private transport to public transport. I feel that public transport is not very comfortable and leads to wastage of time.

Question 12. Is it convenient to take a bus/taxi in your city?

Answer – Yes, it is very convenient to take a bus or a taxi in my city. It is a small city, and the bus stand and taxi stands are very approachable.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Tea and Coffee & Voice Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *