Names & Birthdays IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Names & Birthdays IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Names & Birthdays IELTS Speaking part 1 Questions With Answers.

Question 1 Does your name have any special meaning?

Answer – Yes, the name has a nice meaning, at least to my parents and me! The word ‘belts, which is my first name, means ‘perfect.’

Question 2 Is your surname ubiquitous in India?

Answer – My surname is George. I think it is not very common on our part because it’s my father’s name.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3 Do you like your name?

Answer – Yes, I love my name. It is my identity. It is a meaningful name. It is my parents’ gift to me.

Question 4 Would you like to change your name?

Answer – No. I would never like to change my name. I love my name as it is.

Question 5 Do people in India ever change their names?

Answer – Yes, sometimes people change their names. Sometimes, when a girl gets married, her surname is transformed by her husband’s name. But it remains identical in educational certificates.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6 What name do people at home (your family members) call you?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – My nickname is Malu. At home, everyone calls me by that name.

Question 7 How do children celebrate birthdays in your country?

Answer – Children celebrate birthdays in different ways. Some children invite friends and cut the cake. Older children take their friends out for a party.

Question 8 How did you celebrate your last birthday?

Answer – Last birthday I celebrated with my husband and son. Because of this pandemic situation, we didn’t invite our friends. I made a cake at home and cut that.

Question 9 What kinds of birthday gifts do you like to receive?

Answer – I like to receive flowers, chocolate and jewellery.

Question 10 Is there a difference between how you celebrated your birthday in the past and the present?

Answer – Before my marriage, I used to celebrate my birthday with my friends and parents. Now I celebrate my birthday with my husband, and we go out for lunch or dinner.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Language & Smile Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *