Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

 Newspapers IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Newspapers IELTS Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1. Do you often read newspapers?

Answer – it’s rather frequently, madam… Reading newspapers is sort of a habit for me…I always read the newspaper early in the morning with my father.

Question 2. Which do you prefer reading, magazines or newspapers?

Answer – I prefer both, I guess. As we all know the purpose which served by the newspaper, of course, the pieces of news while reading the newspaper we are on the track of things that really happens in our surroundings so for me I always wanted to update regarding that whereas magazines should always an essence of entrainment wrings, for instance, interviews, success stories, cuisine recipes…I always would like to read those articles.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. What kinds of (types of) newspapers (or magazines) do you usually read?

Answer – I read a newspaper which printed out in two different languages, English and my native language Malayalam.

Question 4. How old were you when you first started to read newspapers?

Answer – Gosh, it was long years ago, let me think, oh yes I used to read the newspaper with my father, in fact, I sat with him since I was studying in 5th standard and he read out loudly for me…In fact, at that time itself, I tried to read the newspaper.

Question 5. Do you think it’s important to read newspapers? (Why?/Why not?)

Answer – Absolutely, very much…The newspaper serves plenty of news regarding different aspects of the world …by reading newspaper we get know what happening in the farthest side of the work…moreover we can understand what all are things happening in our surroundings as well.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Why do (you think) people read newspapers?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – People read the newspaper because they want to be updated about themselves. They want to know what all are things are happening in-universe.

Question 7. What different types of newspapers are there in India?

Answer – In India, there are variant kinds of newspapers available in accordance with which state the newspapers are publishing out. for instance, in Kerala, there are mainly two types of newspapers are circulating interns of language which is Malayalam and English,English is universal language Malayalam is the native language of the Kerala residents, if we are moving our view to Tamilnadu, there will be Tamil and English newspaper

Question 8. Do you care about the news?

Answer – Indeed, I always care about the news; in the midst of a pandemic, the relevance or significance of caring about the news is irrefutable.

Question 9. What kinds of news do Indian people read in newspapers?

Answer – Indian people mostly like to read sports pieces of news, but also negative news is also the weakness spot…so that’s why Indian newspapers sell negative news on the front page.

Question 10. What are some methods that newspapers use to attract readers?

Answer – Well, as I said earlier, introducing negative pieces of news into the front page with black or red block letters and underlying will attract the readers abundantly. Moreover, the page design and pictures also capture the attraction.

Question 11. What influence do you think newspapers have on society?

Answer – Newspapers serves an array of responses to the society, when a heated up circulating news with lack of genuine will definitely affect the society furthermore more hurt can be found over the people who are involved in that news.

Question 12. Do you think the Internet is a good way to get news?

Answer – I would say the Internet Is a great option for perceiving the news, despite the place, time and date we can read the news anywhere around the world….we can pace with the

surroundings

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Some People Think that Putting High Taxes on Industries

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *