Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Pets and Animals

20 views 8:06 pm 0 Comments May 23, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Pets and Animals (1200 × 800 px)

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Pets and Animals. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Pets and Animals

Question 1:- Do you like animals?

Answer – I am fond of most pet animals, but I fear some dog breeds, like german shepherds.

Question 2:- What’s your favourite animal? Why?

Answer – My favourite animal is a cow because she is very calm and also provides milk.

Question 3:- Are people in your country fond of animals?

Answer – Yes, people love to have animals as pets in India.

Question 4:- What kinds of animals as a pet do the people have in your country?

Answer – Mostly, people in urban areas have dogs or cats as pets, and in rural areas, people have cattle as pets.

Question 5:- Do you think cities are suitable places for keeping a pet?

Answer – Yes, if a pet is small, like a dog or cat, but in cities, most people live in apartments, so they can’t have a cow or buffalo as a pet.

Question 6:- Do children in your country like animals?

Answer – Children who grow up with a pet in the house usually like animals, while others fear them too.

Question 7:- What kind of animals do you think children like?

Answer – Friendly animals like dogs are on the top in terms of liking by children.

Question 8:- What was your favourite animal when you were a child?

Answer – I was afraid of animals when I was a kid because I heard that a dog had bitten my neighbour.

Question 9:- Did you have any pets when you were a child?

Answer – No, as I said, I was afraid of animals when I was a child, so we did not have any pets.

Question 10:- What do you think are the benefits of a child having a pet?

Answer – I think when a child has a pet, they learn how to be friendly with everyone and also they can play with pets.

Question 11:- If you have children in the future, will you allow them to keep a pet?

Answer – Yes, it is good to have a pet, and I would really appreciate it if my kids wanted a pet.

Question 12:- Why do some people keep pets at home?

Answer – People nowadays stay in nuclear families either due to their jobs or for education purposes, so they need companions, and pets are great companions.

Question 13:- What kinds of animals do you like?

Answer – I like most pet animals, like dogs, cats, rabbits, cows, and horses. I mostly prefer animals which are calm in nature.

Question 14:-Have you ever had a pet before?

Answer – No, I never had a chance to have a pet. Actually, my parents believe that we should not take one’s freedom just for fun.

Question 15:- Do you like to see animals in the zoo?

Answer – When I was a kid, I did enjoy watching animals in the zoo, but now I don’t like keeping them in the zoo.

Question 16:- What is the most popular animal in your country?

Answer – I can say a dog is the most famous animals in India. One can find at least 2-5 dogs in the neighbourhood.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *