Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weather & Accommodation

36 views 8:00 pm 0 Comments November 15, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Weather & Accommodation

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weather & Accommodation. These are the IELTS Speaking Part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Weather & Accommodation

Question 1: Do you live in a house or a flat?

Answer:- I lived in a beautiful double-story house with three bedrooms, one living room, a drawing room, and a well-equipped kitchen. There is also a kitchen garden and flower yard with lush green grass.

Question 2: Is it a big place?

Answer:- Yes, this is a massive place with many facilities inside the house. Even there is one spacious garage for more than two vehicles.

Question 3: How long have you lived there?

Answer:- I have lived there for the last six years.

Question 4: What do you like about living there?

Answer:- I love to live there in any situation because I feel more energetic and robust in a well-maintained house.

Question 5: Is there a garden in the place you live in?

There are two gardens. One is a kitchen garden in the backyard of the house and a flowery yard in front of the house with different types of flowers and fruit trees, along with lush green grass on the lawn.

Question 6: Do you prefer hot weather or cold?

Answer:- I mostly like the hot climate because I enjoy swimming in our private pool in the farmhouse and spending valuable time in the heat of nature in the sunny weather.

Question 7: Tell me about the weather in your country at different times of the year.

Answer:- Well, there are four seasons in my home country. Spring in March and April, autumn in September and October, winter in November, December, January and February, and summer in May, June, July and August. I liked spring and autumn the most.

Question 8: What time of the year did you enjoy the most as a child?

Answer:- I loved the rainy season most in my childhood because the weather was so good, and we enjoyed snacks all the time during the rainy season. My mother prepared many types of snacks, such as samosas, bread rolls, veggie burgers, and so on.

Question 9: Do you (usually) pay attention to weather forecasts?

Answer:- I prefer to watch weather forecasting, mostly when I have to plan to travel outside my hometown. So I can adjust myself according to weather conditions.

Question 10: Has the weather changed much in your country in recent years?

Answer:- To some extent, weather conditions are indeed changing rapidly in my home country due to global warming’s effects on the environment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *