Dance IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Dance IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Dance IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. When was the last time you went to a place where people go dancing in your country?

Answer – How can I forget this day it was Durga puja and I was in Gujrat at my brother’s place, especially I went there to celebrate Garba, it’s a ten days program of dancing during puja which starts from the first day of puja and continues till 10th day of the festival. And the best part was every day we were supposed to wear new clothes in different colors. I really enjoyed it a lot.

Question 2. When was the last occasion when you danced a lot?

Answer – It was my farewell party in a club in Delhi. Everybody knows hoteliers love partying; they just need a reason to celebrate. It was my last working day at the hotel, so they planned a surprise farewell for me, and I really danced a lot with my colleague.

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Question 3. Do you like dancing?

Answer – I love dancing; I believe when people dance, they forget all their problems. Dancing also has a health benefit: it keeps your body fit. There are different forms of dance which people do to stay fit, like Pilates. I love doing Pilates.

Question 4. Have you ever learned to dance? Why? / Why not?

Answer – I never attended a professional dance class, but yes, when I was in school there, I used to participate in school functions on republic and Independence Day. Apart from this, I also used to participate in the school’s annual day function. I was always an active participant in all types of functions, and mainly I used to choose dance programs, so this is how I learned dancing.

Question 5. Did you learn to dance? Why? / Why not?

Answer – Yes, as I mentioned in my previous answer, I was an active participant during my school and college, so I used to practice at home a lot so that I could give my best. So I can say I learned dancing myself.

-----------------------------SPONSERS 1-----------------------------

Question 6. Why do you think people love to dance?

-----------------------------SPONSERS-----------------------------

Answer – I do not think people need any reason to dance. I feel when they get happy, they dance to celebrate their joy. There are many people who love to express their feelings by dancing, whether it’s a small or big happiness dance is always part of their life.

Question 7. Do you think children love to dance?

Answer – I believe most of the children enjoy dancing. I have few kids at home who just need a reason to celebrate, and they are on with their funny dancing steps. But at the same time, it’s really cute watching them dance.

Question 8. Do you see dance on TV?

Answer – I love watching dance reality shows. I think it’s a very good platform for people who like dancing. It gives them a platform to showcase their talent to the world and also recognition. And other inspiring dancers get to learn while watching them on TV. I never miss an episode of dance India dance. The DID constantly dance so well every time they come up with a new theme, the pattern of dancing, and they always come up on the stage with new things. Sometimes I even watch the repeat telecast of DID. Still, I do not get bored.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Also, Read Some People Think that Putting High Taxes on Industries

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *