Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study

10 views 6:00 am 0 Comments April 18, 2023
Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers Study

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Study

Question 1:- What are you studying?

Answer – I have finished my studies and am currently working as a software developer.

Question 2:- What’s your major?

Answer – My major was computer science during my bachelor’s.

Question 3:- Why did you choose that subject?

Answer – Right from childhood, I have been fond of the internet, which increased my interest in computers.

Question 4:- What do you find most interesting about your course?

Answer – I got answers to many of my questions regarding the internet, such as how it works, how we can send and receive messages, and so on, which made my course interesting.

Question 5:- What is your favourite subject?

Answer – My favourite subject is web technology.

Question 6:- What do you dislike about your study?

Answer – Nothing much but the only disadvantage I can think of is we need to see the monitor screen for hours while working, which affects our eyes.

Question 7:- What do you hope to do after your graduation?

Answer – As I have already said, I completed my graduation and am currently working as a developer, which is the job I wanted to do while I was in my graduation.

Question 8:- What are your ambitions for the future?

Answer – My short-term goal is to pursue a master’s degree in computer science, and my long-term goal is to work for tech giants like Microsoft and Google.

Question 9:- Do you hope to gain any qualifications?

Answer – Yes, I want to get a master’s degree and maybe a PhD too.

Question 10:- What are the advantages of studying instead of working?

Answer – You can have free time to pursue your interests, unlike working people who don’t have time after returning from the office.

Follow Us on IELTSDATA Twitter

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *