Talk About an Important River or Lake in Your Country or Hometown

10 views 6:06 am 0 Comments May 22, 2023
Talk About an Important River or Lake in Your Country or Hometown

Talk about an important river or lake in your country or hometown. You should say:-

  • What it is?
  • How has it changed people’s lives?
  • What benefits did it bring?
  • And explain if it is more important for older or younger people.

Sample Answer  of Talk About an Important River or Lake in Your Country or Hometown

My hometown is Ahmedabad, and it is situated on the bank of the river Sabarmati. The river originates from Rajasthan and then comes to Gujrat, and it meets the Arabian sea in Khambhat. This river is an important source of water for residents of Ahmedabad.

Also, the river water is used by farmers for farming. Because of our PM, Modi riverfront park is developed at the bank of Sabarmati. This park has a children’s play area, and the park contains different flora.

People can also rent bicycles and go cycling on the river bank. Many youngsters go cycling every morning. It is a very peaceful experience just to sit beside the river, and many old people enjoy their evening watching the sunset near the river.

Boating facilities are also available. And many festivals, such as flower shows and kite festivals, are organised at riverfront park. Sabarmati river is also famous because of our freedom fighter, Mahatma Gandhi.

The place he used to stay, known as Sabarmati ashram, is near the river, and mahatma Gandhi is called Sabarmati’s saint.

Part 3 Questions Talk About an Important River or Lake in Your Country or Hometown

Question 1:- Why do many people like going to places with water such as lakes, rivers, or seas?

Answer – People’s lives have become like race; they work all the time and lack peace. And when one sits beside places such as lakes, rivers or seas, it is a very peaceful experience. Also, people love to visit places because of water sports activities such as boat rides, parasailing or scuba diving. This gives an adrenaline rush to people. At the beach, people can enjoy making Castel. Most children love playing with sand and collecting shells at the beach.

Question 2:- What kinds of leisure activities do people like to do in water places?

Answer – The Whole family having kids and older people usually enjoy boat riding, but youngsters love doing activities such as river rafting, scuba diving, banana boat riding, etc. These activities are considered dangerous sports, but young people still get attracted to them because it gives an adrenaline rush.

Question 3:- Do children and old people relax in the same ways when they go to the beach?

Answer – No, children like to do something such as making castles in the sand or writing names on the beach. They also love to bathe in the waves of the sea. However, old people just like to sit and relax at the beach. They mostly enjoy sunbathing along with drinks at the coast.

Question 4:- Why do people like water sports?

Answer – Because many people believe that we only live once, they love to try watersports like river rafting, scuba diving etc. People have more fun in thrilling activities, and that’s why they like water sports.

Question 5:- Do you think the beach or seaside is more suitable for children or old people to spend their leisure time with?

Answer – I personally believe it is safer with old people as they mostly sit and relax at the coast. Still, children require constant attention as they can’t sit quietly in one place. They like to run here and there, and there are incidents which occurred in the past where children drowned in the water while bathing in waves.

Question 6:- Is there much water transportation in your country?

Answer – Yes, India is surrounded by water, and many coasts of India are developed as transportation ports. Mumbai and Kandla are on the west coast, and Kolkata and Tuticorin are on the east coast. Kolkata is one of the largest ports in Asia. Also, water transport is cheaper than rail or road transport, reducing carbon in the environment, which occurs with road transport.

Question 7:- Do people travel by boat in your country?

Answer – Mostly, people enjoy boat rides for fun. Not many people use water boats for travelling. Mostly large boats are in use for the transport of goods.

Question 8:- How important is water in daily life?

Answer – Without water, no one can survive. In our body, we have 70% water. Not only drinking our every activity, such as bathing, cleaning clothes or utensils, and making food, everything requires water. Water is also important for plants to grow. No one can imagine life without water.

Question 9:- How important are rivers and lakes to the cities where they are located?

Answer – Rivers and lakes are the main source of water for residents. Also, water is used for farming. Amusement parks are also developed at the bank of the river and surrounding the lack, which serves as a great leisure activity for people of every age.

Question 10:- Are the rivers in your country suffer from serious pollution?

Answer – As the industries increase, they throw their waste into the river. Water is also littered by people who wash their clothes on the river bank. People also throw garbage in the river. And is also harmed by the insecticides and pesticides used by farmers.

Question 11:- Do you think human activity is posing a threat to oceans globally?

Answer – Yes, overfishing is one threat to the oceans. Research suggests that if we do not stop now, we have to be ready to suffer for the bad results of overfishing. Another threat is plastic waste which reaches the sea. Microplastic is even found in fish and seawater recently. This serious issue requires immediate attention if we want to protect our earth.

Follow us on Ieltsdata/Twitter

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *